אחרי הכול, אם תשאלו אותי מה עשיתי במשך סוף השבוע, לא באמת יעניין אתכם לשמוע איך ביליתי בים עם הנכדים . סביר להניח שלא ממש תרצו לשמוע כל פרט ופרט .
כולנו מרגישים לעיתים את הלחץ הזה שאין להכחישו, בפגישה או בראיון עבודה לעורכי דין, למלא בתוכן שתיקה לא נוחה, דבר שמוביל לסיפורים, ובכן – לא כל כך מרתקים שאנחנו פולטים מעת לעת.
עם זאת, זה לא חייב להיות כך.
מספר טיפים שיכולים להפוך סיפור משעמם ליותר מעניין
- תגיעו מוכנים
לפני שנמשיך הלאה, בואו נבחן את החלק הראשון של הבעיה: רוב האנשים לא חושבים שהסיפורים שלהם בראיונות עבודה מעניינים, פשוט משום שהם לא באמת מספרים סיפור. אחרי הכול, תשובה לשאלה סטנדרטית כמו "איך היה היום שלך" במשפט כמו "היה בסדר, איך אצלך?" לא נחשבת כסיפור מרתק.
לכן, החלק הראשון במפגש ותשובה לשאלת בראיון עבודה הוא באמת לספר סיפור. בין שהוא על הקפה ששפכת על שולחן העבודה שלך ממש על הבוקר, על השופט שנעץ בך מבט זועף, או שיחה משעשעת שניהלת עם המזכירה מוקדם יותר – מצאו דבר שיש לו התחלה, אמצע וסוף ושמגיע מעבר למספר מילים קצרות וחסרות התלהבות.
2. סיפורים יפים, אבל בואו נרד לעיקר
סמול טוק יכול להיות לא נוח ועלול לגרום לחלק מאיתנו לדבר בצורה לא עניינית ולהחמיץ את העיקר בסיפור. אחרי שגיששנו את דרכינו באמצעות מילים חסרות תוכן מגיעים לחלק העסיסי בסיפור.
לרוע המזל, ההקדמה הארוכה הזו הופכת את הסיפור הדל ליבש עוד יותר וזה מה שאנחנו בוודאות מנסים למנוע.
אז, ללא קשר אם אתם מספרים אנקדוטה במפגש נטוורקינג, בראיון עבודה או סתם לקולגה בעבודה, עשו את מיטב המאמצים לדבר ממוקד ולהגיע מהר לחלק המהותי של הסיפור.
3.מצאו מכנה משותף
קרה לכם שחבר הכריח אתכם לשבת ולעבור איתו על כל התמונות מהחופשה האחרונה שלו? רוב הסיכויים הם שהייתם משועממים עד מוות. זה נשמע אכזרי אבל זהו הטבע האנושי – אנחנו מוצאים עניין מועט מאוד בדברים שלא נוגעים לנו ישירות.
אם אתם באמת רוצים שהצד שני ימצא עניין במה שאתם מספרים לו, טוב יהיה אם תבססו את הסיפור שלכם על משהו שיש לכם במשותף.
זה יכול להיות עניינים משותפים, בתי ספר, תנועות נוער, תחביבים, שירות צבאי, משפחה, אדם ששניכם מכירים. שימו לב, כדי להפוך את הסיפור שלכם למרתק , חשוב ביותר לשוחח על נושא משותף לשניכם.
4.אל תדלגו על כל הפרטים
ייתכן שתתפתו להשמיט את כל הפרטים שמעורבים בסיפור. נכון, לעיתים הם יתנו נפח מליצי או תחושה שהם מיותרים ואתם בטח לא רוצים לבלבל למישהו במוח במאמץ לתאר כהלכה משהו חסר חשיבות.
יחד עם זאת, זכרו שמספר פרטים הם מה שייתן לסיפור שלכם חיים ועניין כך שטוב יהיה אם תעמדו בפני הדחף לדלג על כולם.
תחשבו על זה: האם הייתם רוצים להקשיב לסיפור שבו התפאורה לא הוצגה וכל מילות התואר הושמטו? כנראה שלא. לאנקדוטה שלכם על הפרזנטציה שהצגתם לא יהיה רושם כה רב אם לא תספרו עד כמה הייתם עצבניים לפני כן.
כלומר, בעוד שלא כדאי להגזים עם הפרטים הקטנים בסיפור, אל תהססו לתת תיאורים ולהיות תיאטרליים במידה מסוימת כדי לשמור על עניין.
5.תעשו את זה קצר
כדאי שתעשו מאמץ לספר את הסיפור באופן קצר יחסית – אחרי הכול, יש סיבה לשם סמול טוק. אם הסיפור שלך נמשך מעבר לדקה (וכן, כדאי להשאיר זמן לנשימה), הוא כנראה ארוך מידי.
אני מבינה – אתם דואגים שאולי סיפור תמציתי יוביל לשקט מביך אפילו עוד יותר, אבל זכרו שאתם בעצם מנהלים שיחה – לא מעלים הופעה! אתם לא רוצים להשתלט על הדיון מבלי לאפשר לצד השני להגיב.
כמלווה עורכי דין ברוזנה כהן פתרונות קריירה יוצא לי לעתים להתחיל את השיחה עמכם בסמול טוק הוא במילות הקדמה. וזה מיועד לחפור ברגשותיכם. אני משתמשת בו לעתים וזה כלי נהדר למלא את השקט, אך אין להכחיש שהוא גם עלול להוביל לשיתוף של סיפורים משעממים תוך כדי טיפים לראיונות עבודה.
מאמר חשוב כטיפ בראיונות עבודה: