"עזור לי למצוא עבודה" – נטוורקינג כל מה שלא העזת לשאול.

"עזור לי למצוא עבודה" - נטוורקינג כל מה שלא העזת לשאול.
עדכנת את קורות החיים שלך, שיפרת את הפרופיל בחשבון הלינקדאין שלך והתאמת את המשרות הרלוונטיות עבורך. זה הזמן להפעיל את רשת הנטוורקינג שלך. זה יכול לעורר חששות. מאיפה אתה מתחיל? למי אתה פונה? והאם הפניה לעזרה תהפוך אותך בעיני האחרים לאדם נזקק?
Facebook
Email
WhatsApp

 

עדכנת את קורות החיים שלך, שיפרת את הפרופיל  בחשבון הלינקדאין שלך והתאמת את המשרות הרלוונטיות עבורך. זה הזמן להפעיל את רשת הנטוורקינג שלך.

זה יכול לעורר חששות. מאיפה אתה מתחיל? למי אתה פונה? והאם הפניה לעזרה תהפוך אותך בעיני האחרים לאדם נזקק?

בעניין זה אני יודעת בוודאות כי אנשים למעשה מוכנים לעזור, מה שאתה צריך לעשות זה לאפיין ולדעת בדיוק מה אתה מחפש, מה לבקש וממי תבקש זאת וזה הצעד שרוב האנשים מפספסים.

להלן 5 השלבים ליצירת נטוורקינג נכון כדי להשיג את המירב בחיפוש העבודה שלך:

שלב 1: נסח את נקודות הערך שלך.

בשלב זה כבר עדכנת את קורות החיים שלך, שזה מצוין וכעת מומלץ לרשום במספר נקודות מהיכן הגעת ולאן אתה רוצה להגיע.

ברשימה עליך לכלול:

  • רשימה של שלושת התפקידים האחרונים, חברות שעבדת בהם והגדרת האחריות (חשיבה על סגנון קו"ח בצורה תמציתית וברורה).
  • כותרת התפקיד האידיאלי עבורך, תארים ותפקידים נוספים שתבחר.
  • רשימה של 4/5 חברות/משרדים שהיית רוצה לעבוד בהם.

 

שלב 2: שלח את דוא"ל למספר רב של אנשים

השלב הבא שלך הוא לכתוב בקשה אישית לכל אחד מאנשי הקשר שלך מהרשימה הפרטית והמקצועית שלך. פנייה לכולם מלבד מעסיקים לשעבר, עמיתים קרובים, או כל אחד שעובד בחברות החלומות שלך  (יש הסבר בהמשך).

נסח פניה בכתב ושלח באמצעות דוא"ל שהינך מחפש את ההזדמנות הבאה שלך, ואתה זקוק לעזרה כדי להפיץ  את הידיעה. חשוב: להיות ספציפי לגבי בקשתך – האם מטרתך היא לידים או משרות? או אתה נזקק לעזרה בחיבורים עם אנשי קשר מסוימים?

כלול בפניה את כל הפרטים אודותיך: פרטים אודות המשרה הנוכחית ובאיזה ארגון/משרד/חברה אתה נמצא כעת, כמה זמן אתה שם. שים לב, יתכן וחלק מרשת הנטוורקינג שלך מכירים את הסטאטוס הנוכחי שלך, אך חשוב שתפרט על כך שוב, כיוון שהמטרה היא הפצת המידע גם למעגל האנשים שאינם ברשת הנטוורקינג שלך. בסוף הפניה, חשוב לכלול את נקודות הערך שלך בצירוף מסמך קורות החיים שלך.

שלב 3: שלח אימייל ממוקד

פנה באמצעות הדוא"ל למעסיקים לשעבר, ולאנשים שעובדים בחברת החלומות שלך, או לכל מי שאתה חושב שאולי יוכל לעזור לך ספציפית.

אני ממליצה לך בחום לשלוח פניה אישית ולציין את שמו של כל אחד ואחד מהם. חשוב ביותר, לבקש בקשה ספציפית ולשאול באיזה אופן יוכלו לעזור לך. אל תהסס לבקש חיבור עם אדם ספציפי,  שאל שאלות וקלוט מידע חיוני על משרות פנויות בארגון, עזיבה של אחד העובדים, או כל מידע פנימי שאתה יכול להשיג. הדבר שווה ערך רב.

שלב 4: היו סבלניים

בעולם האוטופי כשעתיים לאחר שאתה מקליק על הכפתור "שלח", תיבת הדואר שלך נכנסת לפעולה ויוצרת חיבורים , הזדמנויות, לפגישות וראיונות, אך זכור כי התוצאות לפעולות מהסוג הזה לוקחות זמן. גם אם לא תקבל מענה למיילים באופן מידי, היה סמוך ובטוח שמקבלי הדוא"ל יפקחו את עיניהם וישמרו אותך בתודעתם.   

עם זאת, אם לא קיבלת תגובות תוך חודש ימים, ממליצה לשלוח להם דוא"ל מעקב, ידידותי וכמובן לא מתנשא.

מניסיוני, לא מעט מחפשי עבודה יצרו חיבורים והגיעו לראיונות עבודה בדיוק בדרך הזו.

שלב 5: לא לשכוח להודות

עליך לשלוח מענה אישי ולהודות לכל אדם שעונה לדוא"ל שלך או מציע את עזרתו, בין אם בחיבור עם איש הקשר או לידים מועילים בחיפוש העבודה שלך והרחבת רשת הקשרים שלך. אכן, אנשים שמחים לעזור, אך הם גם אוהבים לדעת שמעריכים את המאמצים שלהם.

לסיכום זכרו שלאחר שתתקבלו לתפקיד החלומות, יתכן ששוב תגייסו את עזרתם כי רשת נטוורקינג מתפתחת ונשמרת לאורך השנים. אבל זה כבר עניין לפוסט אחר.

לפוסט הדרכים העיקרים לקבל את העבודה הראשונה שלכם אחרי לימודי משפטים

רוזנה כהן הינה עורכת דין, בעלת ניסיון של למעלה מ-15 שנים במתן עזרה וסיוע למשפטנים במציאת עבודה. לצפייה באיזה דרכים היא פועלת למען הצלחתך במציאת עבודה וחיבור לארגונים, מוסדות ומשרדים הקלק כאן:  https://bit.ly/38RCltE

 

דילוג לתוכן